Hogyan fejlődj a vezetői pozíciódban?

Billy Epperhart

Billy Epperhart szenvedélye arra tanítani az embereket, hogy miképpen érhetik el a pénzügyi szabadságot. Ő az Andrew Wommack Ministries és a Charis Bible College vezérigazgatója. Nonprofit szervezetei, a WealthBuilders és a Tricord Global abban segítenek az embereknek, hogy anyagilag is hatást gyakoroljanak Isten országára. Hét könyv szerzője, legújabb könyve az Isten Útja a Pénzügyi Szabadsághoz. Billy Texasból származik, de jelenleg Coloradóban él feleségével, Beckyvel. Látogass el a WealthBuilders.org weboldalra, ahol többet tudhatsz meg Billy nonprofit szervezeteiről.

Bár naponta indulnak új vállalkozások és szolgálatok, jó vezetőket nehéz találni. Ha jobb vezető akarsz lenni, meg kell tanulnod a vezetés négy alapelvét: hogyan lehetsz egyszerre irányító, tréner, közösségteremtő és potenciális képességekkel rendelkező vezető.

Nézzük meg közelebbről ezeket az elveket. Vezetőként kijelölöd a szervezeted vagy részleged irányvonalát, és felvázolod az utat, amelyen közösen szeretnétek végigmenni. A vezetők mindig két dologért felelősek: az általuk vezetett emberekért és az elvégzendő munkáért. Az embereket azonban soha nem szabad feláldozni a munka kedvéért. Képzelj el egy zenekart: segítsd az embereidet abban, hogy megtanuljanak először játszani a hangszereiken, és csak utána vezényelheted őket, miközben játszanak.

Egy edző kettős feladatot lát el: vezető és mentor egyszerre. A mentorálás legfontosabb része a meghallgatás, ezért soha ne próbálj meg mentorálni valakit, akit nem figyeltél meg és nem hallgattál meg korábban. Ezáltal fontos szempontokat ismerhetsz meg a csapatodról, például azt, hogy hogyan közelítik meg a feladatokat és hogyan értelmezik a terveket. Annak megértése, hogy egy személy hogyan gondolkodik, ugyanolyan fontos, mint annak megértése, hogy mit gondol. Edzőként az is fontos, hogy tanítható emberekkel tölts időt, ne csak olyanokkal, akiket kedvelsz.

Talán már hallottad a mondást, miszerint “a munkakultúra fontosabb, mint a cég jövőképe”. És ez igaz is, ha egy jó szervezeti kultúráról van szó, amely biztonságos és stabil környezetet nyújt. De a kultúra olyan, mint a gravitáció.

Ugyanúgy, ahogyan elvárod a gravitációtól, hogy működjön, az egészséges kultúra megtanítja az embereknek, hogy mit várjanak el, és ezt a kultúrát kell megteremtened. Ennek egyik nagyszerű módja a közvetlen, őszinte, rendszeres és átlátható kommunikáció, valamint az, hogy felhatalmazd az embereidet a döntéshozatalra.

Ahhoz viszont, hogy növekedj, egész életedben képezned kell magad. Minden nap tanulj valami újat, ami segít fejleszteni önmagadat, és előbbre jutni abban, amire Isten elhívott. A jó vezetőknek tanulniuk kell, hogyan hozzanak jobb döntéseket. A legjobb döntéshozók döntéseiket az információkra (fej) és a megérzéseikre (szív) egyaránt alapozzák. A legtöbb ember az egyik vagy a másik módszert használja, de neked mindkettőt meg kell tanulnod használni, ahhoz, hogy hatékony legyél a munkádban.