Alapozd meg a jövődet!

Barry Bennett

Barry Bennett a coloradói Charis Bibliaiskola vezető oktatója. Feleségével, Betty Kayjel együtt korábban Mexikó, Guatemala és Chile missziós mezején szolgáltak. Barry 2007-ben érkezett az Andrew Wommack Ministrieshez, és a telefonos ügyfélszolgálatnál imaszolgálóként dolgozott, mielőtt elfogadta az oktatói állást. Barry szenvedélyesen tanítja Isten Igéjének gyakorlati igazságait.

Isten azt a feladatot adta neked, hogy te irányítsd a saját életedet.

Bár ez a mi felelősségünk, de bízhatunk Isten kegyelmében, Isten ígéreteiben, Isten Igéjében, Isten bennünk lévő természetében és a Szent Szellemben, hogy vezet és vigasztal minket az úton. Mindannyian megválaszthatjuk életünk irányát. Istené legyen a dicsőség ezért!

Mivel mindannyian mi alakíthatjuk a saját jövőnket, a kérdés az, hogy élünk-e ezzel a hatalommal?

Máté 12:35 azt mondja,

A jó ember jó kincseiből jót hoz elő, a gonosz ember gonosz kincseiből gonoszt hoz elő.

Az ember jövője a szívében formálódik, és ez egyaránt igaz a jó és a rossz emberekre is.

Tehát mi van a szívedben?

Akár felismered, akár nem, a saját szívedben formálódik a jövőd. A szavak, amelyeket kimondasz, a gondolatok, amelyeket gondolsz, és a cselekedeteid mind abból fakadnak, ami a szívedben van (Példabeszédek 4:23). A szavaid, gondolataid és tetteid olyan magok, amelyeket a szívedbe vetnek, és a forrása alapján szaporodnak.

Te irányítod a gondolataidat, a szavaidat és a cselekedeteidet.

Tetszik vagy sem, de ami a szívedben van, az alakítja a jövődet. 

A jelenlegi életed azoknak a magvaknak a termése, amelyeknek életed során hagytad, hogy gyökeret verjenek a szívedben. Ha tehát nem tetszik a jelenlegi életed, megváltoztathatod a magokat, amelyeket ma elvetsz. A szavaknak hatalmuk van. Életet szólhatsz, és elkezdheted pozitív módon alakítani a jövődet.

A Máté 6:33 azt mondja, hogy először keressük Isten országát és az ő igazságát, és akkor minden szükségünket kielégíti. Helyezd első helyre Isten Igéjét és az Ő országát az életedben. Tölts időt az Igében, tisztítsd meg a szívedet, és növekedj az Atyával való kapcsolatodban. Ha így teszel, a jövődet is formálni fogod – pozitív irányba.

Jézus követőjének lenni annyit jelent, hogy az életünket Isten Igéje szerint alakítjuk. A Charis Bibliaiskola arra neveli a diákokat, hogy hogyan formálják az életüket, hogy így ők is megváltoztathassák a világot. Amikor Isten Igéjét és a Vele való kapcsolatodat helyezed az első helyre az életedben, olyan módon kezded majd látni Isten jóságát, ahogyan eddig még soha nem láttad.

Zsoltárok 65:11 

Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad.

Ha többet szeretnél megtudni a Magyarországon is működő Charis Bibliaiskoláról, látogass el a https://charis.hu weboldalra.